da
de

VARMEPUMPER | HADERSLEV, KOLDING, AABENRAA OG RESTEN AF SØNDERJYLLAND

Varmepumper hos Aage Jørgensen VVS

Varmepumper - en energieffektiv løsning

Solen frigiver store mængder energi i form af varme. Denne energi findes blandt andet i luften, i jorden og i søer. En varmepumpe henter og udvinder denne varme så effektivt, at opvarmningsomkostningerne kan reduceres med op til 75%.Varmepumper kræver ingen vedligeholdelse eller påfyldning af brændstof og de fylder som regel under en halv kvadratmeter.

Vi kan hjælpe dig med at finde en billig varmeløsning med fokus på grøn energi, som kræver et minimum af vedligeholdelse. Vi anvender udelukkende varmepumper med høj driftsikkerhed.

Gør miljøet og din økonomi en tjeneste. Kontakt os allerede i dag.

En varmepumpe tager den omkringliggende varme fra jorden eller luften omkring et hus, og omformer den til en mere brugbar temperatur til brug i hjemmet. En varmepumpe genererer altså ikke varme i sig selv, men den transporterer varmen derhen, hvor den gør mest nytte.

Vi kan hjælpe dig med at finde en billig varmeløsning med fokus på grøn energi, som kræver et minimum af vedligeholdelse. Vi anvender udelukkende varmepumper med høj driftsikkerhed.

Gør miljøet og din økonomi en tjeneste. Kontakt os allerede i dag.

  1. Den kilde af varme, eksempelvis den varme som findes i undergrunden, bliver transporteret over til varmepumpen ved hjælp af en jordvarme-veksler.
  2. Denne varme (selvom den er kold i forhold til temperaturen inde i huset) så er den varm nok til at få en speciel kølevæske til at fordampe og blive omdannet til en gasart.
  3. Denne gasart føres herefter gennem en kompressor, som øger trykket af gassen, en faktor, der gør at temperaturen stiger. For eksempel har du måske bemærket, at en cykelpumpe bliver varm, når den bruges til at pumpe et dæk op med. I cykelpumpen bliver gasserne også udsat for en temperaturstigning som følge af kompression.
  4. Gassen (nu opvarmet) føres over til husets varmeveksler. Herfra kan den bruges til boligens centralvarme eller måske til et varmtvandsanlæg.
  5. Gassen falder i temperatur, efter varmen bliver overføret til huset, og vender derefter tilbage til den flydende tilstand den havde inden opvarmningen, og bliver igen til en væske.
  6. Kølevæsken vender tilbage til det udvendige varmesystem, og processen gentages, indtil tilstrækkelig med varme er overført til hjemmet.

Ønsker du også at gøre brug af varmepumper? I så fald så få vores eksperter til at give dig et tilbud. Hos os finder du fagligt dygtige håndværker, der kan installere en varmepumpe i dit hjem. Ring i dag, og få et tilbud på varmepumper.

Bruger du mange penge på opvarmning af din bolig, eller har du et fritidshus uden mulighed for at få fjernvarme og gerne vil undgå den dyre el-varme, kan du med fordel overveje at investere i en varmepumpe.

Det smarte ved en varmepumpe er, at den bruger varmen fra boligens omgivelser. Den henter groft sagt varmen fra jorden eller luften udenfor og bringer dem ind i hjemmet som f.eks. gulvvarme eller luft, der blæses direkte ind i den ønskede temperatur.

Der findes forskellige typer af varmepumper, og når du overvejer hvilket system, du skal bruge, kan man overordnet sige, at der findes tre varianter af varmepumper, som hver især har deres fordele afhængig af, hvad der skal opvarmes.

Jordvarme

Et godt valg til helårshuset med en grund på minimum 300 m2. Denne type pumpe giver både rumvarme via jordvarme eller radiatorer og varme til brugsvand. Jordvarmepumpen er det dyreste alternativ af de tre gængse typer og kræver også, at der graves slanger ned i haven. Men det er også den, der giver den største besparelse.

Luft til vand

Passer også til helårshuset men er billigere i anskaffelse. Også luft-til-vand-modellen giver rumvarme og varmt brugsvand. Denne type giver ikke en helt så stor besparelse som jordvarme-pumpen, men man sparer som nævnt på anskaffelse, ligesom installationen heller ikke kræver, at der graves slanger ned i haven.

Luft til luft

Modellen hvor luften udefra omdannes til varm luft egner sig bedst til sommerhus, kolonihaver og lignende feriehuse. Enten som fuld varmekilde til opvarmning eller som et supplement til eksempelvis fjernvarme. Denne type er den billigste varmepumpe-løsning.

For dig, som bor i Haderslev og omegn får du her alle muligheder for at sikre dig den bedste service, når det kommer til varmepumpe. En varmepumpe skal passe til dit behov og gerne holde i mange år, så derfor er det vigtigt, at du får den rette rådgivning om, hvad der passer til dig og din boligsituation – og professionel hjælp til installation, reparation og eftersyn af varmepumper.

Det kan altså være en rigtig god investering at anskaffe sig en varmepumpe. Og det er altid en god ide at alliere sig med fagfolk, der kommer med mange års erfaring og ekspertise på området.

Og så kan du endda også søge om tilskud til din nye varmepumpe fra energiselskaberne. Der er dog forskel på, hvor meget tilskud, du kan få. Det afhænger af det enkelte energiselskab.