Zinkbeklædning

Der er mange gode grunde til at vælge en zinkbeklædning, udendørs såvel som indendørs. Zink som beklædningsmateriale udmærker sig ved at være holdbart, miljøvenligt, vedligeholdelsesfrit og ikke mindst smukt.

Vi ved, hvad godt håndværk vil sige og er derfor REINZINK certificerede. Certificeringen betyder, at vi har de værktøjer og den uddannelse, der skal til for at kunne tilbyde den højeste kvalitet indenfor zinkbeklædning. Certificeringen er kort sagt din sikkerhed for at det håndværk, der bliver udført er på et højt fagligt niveau.

Zink kan bruges på mange måder til dit hus. Du kan f.eks. vælge at beklæde facaden eller 

taget for at beskytte dit hus og få det til at holde bedre i det danske vejr. 

 

Hvor mange år holder en zinkbeklædning? 

Zink er et helt naturligt grundstof, og pga. en kemisk reaktion med luften danner det et beskyttende lag rundt om sig selv. Det beskyttende lag gør, at pladerne går fra at være skinnende blanke til at være en mere grå-blå, mat farve efter et par år.

Ønsker du den matte grå-blå farve fra start af, tilbyder vi blandt andet forpatineret zink. Det betyder zinken allerede har fået det beskyttende lag, og at materialet ikke ændrer farve, efter det er installeret.

Zink er et naturmateriale, og passer ind i stilen på de fleste huse. 

Det beskyttende lag rundt om zinkbeklædningen giver en lang holdbarhed, og det holder typisk mellem 30 til 40 år. I nogle tilfælde kan det dog holde i endnu længere tid, og under optimale forhold kan det holde helt op til 100 år. Derefter kan materialet let genanvendes, og er en meget miljøvenlig løsning.

Zinkbeklædning er derfor en langtidsholdbar løsning, som du kan have glæde af i mange år.

 

Vi står klar til at hjælpe dig:

 

Skal zink behandles og vedligeholdes? 

Udover den lange holdbarhed kræver din zinkbeklædning ingen vedligeholdelse. Der kan ikke vokse alger på det, og du skal derfor ikke bekymre dig om nogen form for algebehandling. Zinkbeklædningen kan heller ikke males, og der er derfor ikke noget malerarbejde, der skal vedligeholdes.

Hvis du alligevel synes, at taget eller facaden er blevet lidt beskidt, kan du eventuelt tage en spand med lunkent vand og en blød svamp efter behov. Beklædningen kan ikke tåle rengøringsmiddel, så derfor er vand alene det bedste valg.

 

Hvor lang tid tager det at lave en zinkbeklædning? 

Hvor lang tid det tager at lave en zinkbeklædning, afhænger meget af opgavens omfang. Dog er det vigtigt altid at få professionel hjælp og rådgivning hos erfarne blikkenslagere. Så er du garanteret projektet lever op til krav og lovgivning, og at du får en så gennemført og korrekt installation som muligt.

 

Hvad betyder en zink sternbeklædning? 

Zinkbeklædning er et godt valg til f.eks. facader, tage og til din stern. Sternen på bygninger er ofte lavet i træ og er “kanten” på dit tag. Den kant er vigtig for at beskytte taget mod vind og vejr, og den sikrer også, at du ikke får skader på og under taget.

Da de ofte er lavet i træ, betyder det også, at de kan rådne og skal vedligeholdes. Der kan vokse alger, og hvis de er malet skal det ofte males over.

Du kan derfor vælge at beklæde sternen i zink, som ikke kræver den samme vedligeholdelse og holder i mange år, hvilket kaldes for en zink sternbeklædning. 

 

Eksempler på udførte opgaver:

Zinkprojekt for kunde

Nyt hus – Troldhøj

Nyt hus – Lokesvej – Se hvad vi har udført på huset >>

Zink på udestue

Zinkfacade

 

En zink sternbeklædning er smuk og autentisk

Zinkbeklædning har gennem århundreder været brugt som beklædningsmateriale i byggeriet, og det har haft mange andre anvendelser – for eksempel til nogle typer af orgelpiber, til mønter og mange andre formål. Når du vælger at få beklædt en gavl, lavet sålbænke eller beklædt en tagflade med zink, er du med i en af de vigtigste tendenser i tiden: Vi vil gerne bruge oprindelige materialer i byggeriet, og vi vil gerne skabe et autentisk udseende på vores bygninger.

Typisk anvendes materialet også til zink tagrender, zink stern – og i det hele taget er zinkbeklædning en gedigen måde at skabe afdækning på. Det er både holdbart, smukt og får en naturlig patina over tid.

Zink er til fulde et naturstof, for det er et af naturens grundstoffer på linje med sølv, guld og andre rene metaller. Så du kan med god samvittighed få en zink sternbeklædning på dit hus. En zinkbeklædning ser eksklusiv ud og zink klæder de fleste huse.

 

To typer af overflader

Zinkbeklædning, hvad enten du ønsker at bruge det til gavl, tagrender, stern eller andet, fås med to forskellige typer af overflade:

  • En blank overflade, som patinerer og ændrer karakter i takt med, at tiden går.
  • En overflade, som allerede fra starten har det patinerede look.

Det er et spørgsmål om smag, om du ønsker den ene eller anden type overflade. Det kan dog ofte være en fordel at anvende zink med den patinerede overflade, hvis beklædningen skal passe til en allerede eksisterende zinkbeklædning.

 

Kan alle huse få en zinkfacade? 

Alle huse kan få en zinkfacade, som dermed giver huset ekstra holdbarhed mod vind og vejr. Det gælder både beboelse, men også andre bygninger som skure, garager og lignende.

 

Zink er et æstetisk materiale

Zink er på mange måder et smukt materiale, som passer ind også i moderne byggeri. Mange moderne mursten, som er håndstrøgne og med en varierende, smuk struktur i overfladen, matcher især en patineret zink stern eller zinkbeklædning på smukkeste vis.

På den baggrund kan vi anbefale zinkbeklædning også til inddækning af havemure, som beklædning på toppen af murede stolper og en lang række andre formål, hvor materialet både skal have en beskyttende funktion mod vejr og vind, og samtidig have et smukt, æstetisk fremragende udtryk.

 

Zinkbeklædning passer godt på et moderne byggeri

Som tagbeklædning passer zink også til moderne byggeri, hvad enten det er erhvervsdomiciler eller private boliger.

Klassisk anvender vi zink til tagrender, som giver et eksklusivt udtryk i forhold til mange andre materialer. Samtidig kan zink let tilpasses særlige bygningsforhold, fordi det kan formes og justeres individuelt. I det hele taget er zink et skønt materiale at arbejde med, og som vi er stolte af at tilbyde vores kunder.

Her kommer vores håndværksfaglige profil for alvor i spil – det er vi stolte af. Med vores Rheinzink certificering har vi også et håndgribeligt bevis på, at vi magter selv de vanskeligste opgaver på baggrund af et fagligt fundament.

 

Kan zinkbeklædning bruges andre steder end på huse? 

Zinkbeklædning bruges oftest til at dække overflader på huset for at give ekstra beskyttelse. Du kan vælge at få f.eks. facaden, sternen eller taget zinkbeklædt. Derudover kan samme byggeløsning også bruges på skuret, garagen eller udestuen.

Går du og tænker på om zinkbeklædning er den rigtige beslutning for dig, står vi hos Aage Jørgensen VVS altid klar til at hjælpe og rådgive, uanset størrelsen på dit projekt. 

Hos Aage Jørgensen VVS tilbyder vi zinkbelægning i høj kvalitet, både når det gælder materialer og arbejdsmetoder. Vi har over tre generationer fået stor erfaring med mange forskellige typer opgaver både for private husejere, virksomheder og offentlige institutioner, hvor zinkbeklædning er en af vores kompetencer.